Home > Cannot Open > Cannot Open Asio Alesis Firewire Error Code 2

Cannot Open Asio Alesis Firewire Error Code 2

I have tried setting my lattencey to almost every option given including 1024. The device came with no CD or anything, so I downloaded the drivers from the Alesis website, and I made sure it was the updated firmware and all that sorta schmutz I purchased a new TI one, and can now record without it skipping (which was my first problem). Sometimes its is nice to have someone to look at your problem, they may have already had the same thing happen to them. this contact form

Currently, BootCamp is Apple's substitute for the PC BIOS. I'm kind of wondering if alot of the problems people are having are related to not having the MultiMix control pannel and Sonar/Acid/GuitarTracks settings the same. All rights reserved. randy #157 Looney Max Output Level: -90 dBFS Total Posts : 2 Joined: 2006/07/11 20:26:55 Status: offline RE: Could not open device bus(1F) 2006/07/11 20:50:45 (permalink) Hello All, I been following http://cannot.open.asio.alesis.firewire.error.code.2.winadvice.org/

wystan Intel Pentium D 3.0 GHz processor 2048 MB DDR2 ram Windows Media Center Edition 2005 (all updates current) 3 firewire ports, but I'm not sure if they are "a" or Sign in to disable this ad Hopefully this specific topic hasn't been done before, I searched for threads on the alesis multimix 16 firewire and checked a couple of pages, but Randy, Thanks for the post, What settings do you select regarding WMD, Kernelling etc? I recently did a session that lasted over 4 hours, constantly stoping and starting everything went well.

  1. Music Video Production DJ & Hip Hop Production Equipment Forums Microphones Guitars and Basses The Rack Drums and Percussion Keyboards and Sound Modules MIDI Mania VSTs, Simulators, Sample Packs, Plugins Gear
  2. Have I missed something from earlier postings that might help me?
  3. I believe it is a Sonar problem related to multiple CPUs.
  4. randy They seemed to have updated their troubleshooting on their support page.
  5. Call Alesis (again!), who say i will have to mail it back to them so their techie's can fix it (£50 down the drain).
  6. I have updated all of the drivers and firmware.
  7. By elsewhere in forum Alesis Forum Replies: 1 Last Post: 09-16-2010, 07:52 Alesis Multimix 16 FW problem By Foranamo in forum Alesis Forum Replies: 7 Last Post: 01-01-2008, 19:37 Help!
  8. http://www.alesis.com/support.php?cat=MultiMix%20FireWire%20Mixers post edited by randy - 2006/07/09 08:55:30 #155 Emachine Max Output Level: -90 dBFS Total Posts : 6 Joined: 2006/07/05 03:27:11 Status: offline RE: Could not open device bus(1F) 2006/07/10
  9. I have disabled anything that might interfer with the connection such as antivirus, firewall, internet, bluetooth, and set everything to the background service.
  10. The only thing was the host I used, picturetrunk.com is expanding their site and didn't show up last night.

You can not post a blank message. Once this happens, there's nothing to do but shut down Sonar, which of course, doesn't want to be shut down. I am unfortunately in the UK so haven't been able to speak to them by phone but their emails have been very scarse and very slow! Well, I went to do some recording today and seems Win XP sp2 reads the drivers for a few seconds then looses them.

I tried disableing the stepping on the Pentium M cpu, no luck. I'm recording small rock band demo kinds of stuff now and am wondering if the extra buss would give me an advantage I don't have now. Can you play ANY kind of sound through your external device? Emachine #156 randy Max Output Level: -85 dBFS Total Posts : 261 Joined: 2003/11/15 19:52:27 Status: offline RE: Could not open device bus(1F) 2006/07/10 08:27:03 (permalink) I have recorded up to

The connection to the asio driver panel hangs too. I've noticed, when the desk is first powered up, after a second or so, the level meters flash up for a second. In my case, the chipset is TI OHCI compliant 1394a. I uncheck CPU 0, and keep CPU 1 6 close the task manager Unfortunately, these steps are necessary every time you start Sonar (unless you can code a helper program that

I did call Alesis and they said it was a Sonar problem. Discover More Have they not twigged that after the thousands of calls/emails they receive from cheesed-off FW16 owners, it's time to try something different? Sometimes a fresh idea about a problem is all you need. No problem.

I recorded, erased, and re-recorded 20 or 25 times just to test it. http://optimisersonpc.com/cannot-open/error-lnk1168-cannot-open-for-writing.html This type of info is what makes things work out for the better. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. ALLWAYS check to make sure that the Multi mix and the recording software are set to the same bit rate.

That way, it is like running Cakewalk on a single CPU. Cubase always recognizes the 16 channels, but usually lists the status of connectivity as pending and i have to manually designate channel inputs. pretty far behind all of my previous devices, an 828mkII, a presonus firebox, and a mackie onyx 400f, but at least it works)So yes, this confirmed for me that it is navigate here Well, so the drummer flubbs a crash or something, and stops, and I undo recording.

Then disable the wireless transceiver and blue tooth via Device Manager.Everything should be fine after that. Generated Fri, 05 Aug 2016 11:57:38 GMT by s_rh7 (squid/3.5.20) Discuter ?Se connecterDevenir membre Audiofanzine : magazine et communauté pour les musiciens CHERCHER MATERIEL & INSTRUMENTSNewsTestsAvis d'utilisateursPrix du neuf & promosAnnuaire des magasinsInstruments de musiqueGuitaresAmplis guitareEffets guitareGuitares acoustiquesGuitares électriquesBassesAmplis basseEffets basseBasses

Jun 10, 2008 10:20 AM Helpful (1) Reply options Link to this post by exh, exh Jul 3, 2008 8:41 AM in response to Richard Van Nostrand Level 1 (0 points)

The sound works but with dropouts after 5 secs. Do you have another sound card on the laptop? The desk and power source seemed to be very VERY HOT. I did the uninstall and re install several times but with no luck.

I mainly use Home Studio 4, but Sonar 5 demo has a similar problem. It's still amazing to me that I can run Windows XP Pro SP3 on my little Macbook and it runs faster than my desktop PC with basically the same configuration. I'm running Sonar 3 Studio and have had absolutely no problems using an M-Audio Audiophile (firewire) I/O unit. his comment is here Sounded fine.

So far, the cludges that we mentioned have alleviated this problem for me. process and choose "set affinity" 5 there is a set of checkboxes for CPU 0 and CPU 1. One other thing. I haven't got a clue what's going on and need a professional diagnosis from someone.

Don't know what the deal was, but it left me minorly irked so I didn't take the US$40 plunge to find out. I suspect that it would work great with GarageBand. You say you had the problem on your laptop, not your desktop, then fixed it by adding a pcmcia card. I'm dead chuffed.

It just reverts back to digital noise. Is it possible the cable is not the correct speed? If anyone has experienced a similar problem, or if anyone knows how to get around this problem, i would really appreciate some help, cos i can't afford to keep sending it Do this by pressing the windows Start button, choosing Run..., and entering msconfig.exe.

However, the Windows system volume only controls other stuff like Skype. I'm thinking maybe an upgrade to 5 or 6 might be helpful. User Control Panel Log out Forums Posts Latest Posts Active Posts Recently Visited Search Results View More Blog Recent Blog Posts View More Photos Recent Photos My Favorites View More Photo I seem to be snake-bit.

Back to Top