Home > Cannot Open > /dev/fb0 Permission Denied Ubuntu

/dev/fb0 Permission Denied Ubuntu

Contents

A: 0.1 (00.0) of 182358.1 (50:39:18.1) ??,?% [J A: 0.1 (00.0) of 182358.1 (50:39:18.1) ??,?% [J A: 0.1 (00.1) of 182358.1 (50:39:18.1) ??,?% [J A: 0.1 (00.1) of 182358.1 (50:39:18.1) ??,?% libavformat version 55.33.100 (internal) AVI file format detected. [aviheader] Video stream found, -vid 0 [aviheader] Audio stream found, -aid 1 VIDEO: [DIVX] 576x432 24bpp 23.976 fps 1002.8 kbps (122.4 kbyte/s) Clip All of them still give me the black screen using framebuffer. I'll remove the udev rule and check.No such luck, /dev/fb0 was not restored, and I seem to be digging myself deeper into this hole. this contact form

Unsure how to proceed... Personal Open source Business Explore Sign up Sign in Pricing Blog Support Search GitHub This repository Watch 116 Star 631 Fork 155 meefik/linuxdeploy Code Issues 375 Pull requests 0 Projects Playing Rashomon.avi. Now, I haven't run udev, so I don't know their general permission policy, but I would assume that since they're not granting group access anyway, they didn't bother to set it http://unix.stackexchange.com/questions/149985/startx-cannot-open-dev-fb0-permission-denied

/dev/fb0 Permission Denied Ubuntu

Thanks so much!!!! original here. Visit the following links: Site Howto | Site FAQ | Sitemap | Register Now If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us. See how I have put the command as well as the result?

Join our community today! Are you new to LinuxQuestions.org? Tried Framebuffer 0,1,2 and video device /dev/graphics/fb0 and 1. Startx Cannot Open /dev/tty0 Frame Buffer settings are Display 2, Video device /dev/graphics/fb0, Input device /dev/input/event2.

As I said, it works just fine as running it as root.What's the problem when you try to change the permission on /deb/fb0 ? And also before installing udev I rm -f /dev/* to be sure that all /dev/* files will be populated. Going to try this whole setup on my HTC Evo 4G as well and see what I get. hop over to this website You are currently viewing LQ as a guest.

current community chat Unix & Linux Unix & Linux Meta your communities Sign up or log in to customize your list. Xf86enableioports: Failed To Set Iopl For I/o (operation Not Permitted) VO: [null] 720x480 => 854x480 Planar YV12 V: 27.6 829/829 5% 0% 0.0% 0 0 Thank You Adv Reply October 13th, 2008 #2 andrew.46 View Profile View Forum Posts Private Search this Thread 07-04-2004, 05:12 AM #1 keefaz LQ Guru Registered: Mar 2004 Distribution: Slackware Posts: 5,359 Rep: udev : framebuffer device (/dev/fb0) default permissions Hi, As running a Please visit this page to clear all LQ-related cookies.

  1. If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices. [ 9058.301] (II) Loader magic: 0x40171e68 [ 9058.301] (II) Module ABI versions: [ 9058.301] X.Org ANSI C Emulation: 0.4 [ 9058.301]
  2. The back and home buttons can still be pressed through the screen (the framebuffer mode uses the whole screen and covers them).
  3. linuxdeploy owner meefik commented May 9, 2013 1) Try framebuffer in Debian Wheezy. 2) Can be started only one or VNC, or X, or Framebuffer. 3) Uncheck option Properties -> Frame

Open /dev/fb0 Permission Denied

Adv Reply March 23rd, 2012 #7 duphenix View Profile View Forum Posts Private Message Spilled the Beans Join Date Aug 2007 Beans 12 Re: [SOLVED] mplayer source install - Can't have a peek at this web-site Seems Xsdl is a very experimental feature, but I remember it works. /dev/fb0 Permission Denied Ubuntu At this point I think a fresh install of arch is the easiest route to take and will do so. Linux /dev/fb0 I am looking into it.

Tried XFCE as well as GNOME. weblink Want to know which application is best for the job? I note, Kali is based on debian so I am hoping that if we can just figure out the device's framebuffer situation, we should be good to go. Results 1 to 8 of 8 Thread: [SOLVED] mplayer source install - Can't open /dev/fb0 Thread Tools Show Printable Version Subscribe to this Thread… Display Linear Mode Switch to Hybrid Mode Xf86-video-modesetting

If you need to reset your password, click here. Reload to refresh your session. Topics: Active | Unanswered Index »Multimedia and Games »[SOLVED] mplayer -vo fbdev Pages: 1 #1 2014-08-21 19:48:15 porphyry5 Member Registered: 2014-06-04 Posts: 77 [SOLVED] mplayer -vo fbdev On arch 08.01Trying to http://optimisersonpc.com/cannot-open/cannot-open-output-file-permission-denied-dev-c.html Thank you and let me know what you think about the above.

You could also try using xf86-video-modesetting instead of xf86-video-fbdev until the fbdev driver is updated. Add User To Group felonwan commented Dec 18, 2013 Have you tried to start Xorg by handle? Adv Reply September 29th, 2009 #6 andrew.46 View Profile View Forum Posts Private Message Still having fun...

Is there some way to understand what went wrong?

Find More Posts by HuMJohn 07-04-2004, 06:00 PM #3 keefaz LQ Guru Registered: Mar 2004 Distribution: Slackware Posts: 5,359 Original Poster Rep: Quote: please read the man page for after chroot: ln -s /dev/graphics/fb0 /dev/fb0 or write in the /etc/X11/xorg.conf like this Section "Device" Identifier "MyDeviceName" Driver "fbdev" Option "fbdev" "/dev/graphics/fb0" EndSection … On Mon, Oct 14, 2013 at 3:50 Post your question in this forum. Notices Welcome to LinuxQuestions.org, a friendly and active Linux Community.

Not the answer you're looking for? Using a default monitor configuration. [ 9058.294] (**) |-->Input Device "touchscreen" [ 9058.294] (==) Automatically adding devices [ 9058.294] (==) Automatically enabling devices [ 9058.294] (==) Automatically adding GPU devices [ Simon Bridge View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Visit Simon Bridge's homepage! his comment is here But when i try to sudo cat /dev/fb0 > myfile I got cat: /dev/fb0: No such device Thx.

I am interested in helping you resolve the framebuffer issue, so I will be happy to follow your suggestions. Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical Canonical Ltd. According to the manual the --blank option only applies on virtual terminals. Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ

Why is Professor Lewin correct regarding dimensional analysis, and I'm not? I have a Samsung GS3 and have the same issue. felonwan commented Oct 13, 2013 You have just one step reaching the success: ln -s /dev/graphics/fb0 /dev/fb0 melt7777 commented Oct 13, 2013 Didn't work for me on HTC evo 4g lte Reload to refresh your session.

Unix & Linux Stack Exchange works best with JavaScript enabled Arch Linux HomePackagesForumsWikiBugsAURDownload Index Rules Search Register Login You are not logged in. Is somehting wrong with my driver ? skip) if VNC is enabled, even if Frame Buffer is checked in the Properties menu. The time now is 02:18 PM.

We recommend upgrading to the latest Safari, Google Chrome, or Firefox. permissions arch-linux xorg startx share|improve this question edited Aug 13 '14 at 0:28 Gilles 376k716901135 asked Aug 13 '14 at 0:18 Anonymous Entity 17016 2 It's a consequence of the melt7777 commented May 9, 2013 1) I have tried All of the above on my HTC Evo 4G as well with the same results using Kali armhf and armel, and using This was referenced Jul 17, 2015 Closed /dev/tty0 is (still) missing #248 Open Can I use framebuffer? #388 mionec1 commented Jan 24, 2016 felonwan,My phone is XiaoMi MI-ONE C1,I am using

Password Linux - Software This forum is for Software issues. Tried installing as an Image file and then now using a dedicated ext4 partition on /dev/block/mmcblk1p3... So you see the file there, but there is no physical device associated with it. 1 members found this post helpful. elementary OS Luna My Screenshot Adv Reply Quick Navigation New to Ubuntu Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums The Ubuntu Forum Community

Can you tell me? Interestingly, this setterm command also will only run on tty1, on others it is rejected. This can be avoided by running the command # setterm --blank 0 before running the movie.

Back to Top