Home > Cannot Start > Cannot Start Content Replication Against Public Folder

Cannot Start Content Replication Against Public Folder

All rights reserved. Before that was backi Dismiss Notice Upgrade from Exchange 2007 to Exchange 2010: problems with public folders... Serenity now!!! i'll give you the 500 points you deserve for helping me, thanks alot.. his comment is here

maybe now i can try revert the url's to point to apple.romgroup.co.uk and test when i am next in the office... yes i have . I'm not sure what you mean about the primary server being unavailable to hand out referrals--can you explain? yes then test from client outlook 2007. 0 Message Author Comment by:Mandev232008-06-30 Comment Utility Permalink(# a21900088) What entry shall i include in this DNS zone for romgroup.co.uk....? http://bill-long.com/2014/01/30/MapiExceptionNotFound-during-content-replication/

you should set the outlook anywhere to the external owa address as well btw. I have now configured OWA to point to https://apple.romgroup.com/owa internally and externally with 1 cert in IIS pointing to the FQDN of the server.. WindowSecurity.com Network Security & Information Security resource for IT administrators. if not its quite possible that https is not allowed from vpn to lan.

  1. follow name resolution as debug always :) good luck ! 0 Message Author Comment by:Mandev232008-07-07 Comment Utility Permalink(# a21947968) ilantz Good to hear from you...
  2. I think the below output confirms the public folder replica is no longer available in the exchange server 2007 and it end up saying "Cannot find public folder..." Get-PublicFolderStatistics : Cannot
  3. where is this functionality...
  4. if the clients in the vpn are able to route to the internal ip of the exchange and use full mapi , then they should resolve only the .com names.
  5. Join and Comment By clicking you are agreeing to Experts Exchange's Terms of Use.
  6. Ed Crowley MVP "There are seldom good technological solutions to behavioral problems." Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now August 11th, 2012 8:38pm we have exchange 2007
  7. It's late Friday so I think a clear mind is in order so i'll revisit this next week.

What we have now: [PS] C:\Windows\system32>Get-PublicFolder -recurse -server mail1 | fl name, replicas Name : IPM_SUBTREE Replicas : {} [PS] C:\Windows\system32>Get-PublicFolder -recurse -server mail01 | fl name, replicas Name : IPM_SUBTREE Connect with top rated Experts 18 Experts available now in Live! please confirm that in outlook 2003 , the behavior is the same. 0 Message Author Comment by:Mandev232008-06-29 Comment Utility Permalink(# a21895183) ilantz online mode its fine, its only when i i was able to do this because we now own the romgroup.com domain..

Thanks for your help, i hope we can sort this, i will continue to check this forum today. 0 LVL 6 Overall: Level 6 Exchange 5 Outlook 2 Message Expert cert name error when i change the clientacccess url to point to .co.uk (.co.uk/.com) - i would need a SAN 2. i told them we shouldnt have to add everything to the host file in order to connect to resources, i askedm them to change the vpn to point to our internal Now these are great articles but there missing 1 detail when it comes to Mail Enabled PFs and that's the HomeMDB on the object.

Thus, you cannot unlink a database from the hierarchy if any existing folder has ever had replicas on it - at least, not without breaking replication. Copyright © 2014 TechGenix Ltd. this still brings me to the question of the cert name on the server which is currently pointing to the FQDN.. MapiExceptionNoReplicaAvailable: StartContentReplication failed. (hr=0x80004005, ec=1129) Diagnostic context: Lid: 1494 ---- Remote Context Beg ---- Lid: 19149 Error: 0x0 Lid: 25805 Error: 0x0 Lid: 11752 StoreEc: 0x8004010F

Mar 26, 2010 Flag Post #5 Share James-Luo Guest Please verify if the default public folder database is set to the one on the exchange 2010 server Provision Recipients for Offline https://www.experts-exchange.com/questions/26678591/Cannot-replicate-Public-Folder-for-Exchange-2010.html Thanks August 12th, 2012 9:21pm I was replying to someone else who hijacked the thread for a different question. Also, Outlook 2003 users get following error when trying to check for a new mail: Microsoft Exchange offline address book 19:14:19 0X80190194 Mar 29, 2010 Flag Post #8 Share James-Luo HTTPS: ilantz i've been thinking about this.

autodiscover alert will be resolved once you configure the srv record as i wrote (outlook 2007 sp1) as for vpn you should try testing and monitoring your firewall ... this content Covered by US Patent. that were in 2003 are in and working for 2010. i cant get it to work with the same names inside/out, i mentioned this to you before, and as explained there are a number of reasons why.

A few minutes after setting the value, replication should start working again. Either there are network problems or the Exchange server is down for maintenance. (/o=DOMAIN/ou=Exchange Administrative Group (....)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=MAILSERVER1) Public folders can still be opened using OWA. Over 25 plugins to make your life easier current community blog chat Server Fault Meta Server Fault your communities Sign up or log in to customize your list. http://optimisersonpc.com/cannot-start/cannot-start-svchost-exe.html configure the EWS external url Set-WebServicesVirtualDirectory -identity "SERVER\EWS (Default Web Site)" -externalurl https://webmail.lab.com EWS/Exchange.asmx -internalurl https://webmail.lab.com EWS/Exchange.asmx Select all Open in new window 0 Message Author Comment by:Mandev232008-06-30

do you understand what i wrote? Large Send Offload v2 (IPV4) viii. You can try running Update-PublicFolder on the folders that didn't replicate completely.

Please read our Privacy Policy and Terms & Conditions.

because i just cant get rid of this OAB error - i'm desperate to get it sorted.... 0 LVL 6 Overall: Level 6 Exchange 5 Outlook 2 Message Expert Comment This is because it is trying to connect to .com via https which is pointing to 87.86.13.54, so when i remove the host file entry it works. This did not work when i set all the url's to point to apple.romgroup.com or apple.romgroup.co.uk, i had to specifically state different internal/external url's... do you think it is anything to with local replica's on the server not working?

Post #: 1 Featured Links* RE: Public Folder errors for mail enabling and update c... - 15.Dec.2011 2:00:04 AM clementrosario Posts: 126 Joined: 13.May2007 Status: offline The error relates Is the result of the general election final on 8th of Nov, 2016? After you ran MoveAllReplicas, did the replicas disappear from the Exchange 2007 server? http://optimisersonpc.com/cannot-start/cannot-start-administrative-tools.html i found the following to be the most simple method to fix it and here's the commands: one guideline - all clients must resolve webmail.lab.com & be able to authenticate ,

I remember the Exchange 2007 doesnt have replication for the Eform registry, OAB, Schedule+Free Busy thus the exchange 2010 follows the same. i also included an A record for autodiscover which points to the LAN IP Doc2.doc 0 LVL 6 Overall: Level 6 Exchange 5 Outlook 2 Message Expert Comment by:ilantz2008-07-05 Comment OWA is running on my CAS server, separate from the machine that hosts the public folders database. that will explain the reason why i am getting the first security alert 'apple.romgroup.co.uk' when opening outlook 2007 via https...

When we try to do either we get the following errors. Connect with top rated Experts 20 Experts available now in Live! A great start to this should be the review of Paul Sterley blog Here, as well Bill Longs blog Here. there is alot of information out there to with the problem originally posted with this question, i'm thinking it must be to do with replica on the server not working....look at

Is that I need to do something on public folder properties under storage tab? The Issue? please confirm each step you've made so i could understand exactly what you've done and not ... Is free busy working?

You can check your other PF databases to see what it should look like, as they should all have the same value. i. Autodiscover works fine and provided by the new server (MAIL1).

Back to Top